Geschiedenis van Antwerpen Welkom op het forum van het FelixArchief

Rock'n'roll in Antwerpen

Antwerpen een cultuurstad? Zeker weten!

Rock'n'roll in Antwerpen

Berichtdoor Michel De Bruyne » 27 Okt 2008, 13:57

In de jaren zestig werden in Antwerpen heel wat groepjes opgericht in navolging van Engelse en Amerikaanse rock'n'roll-groepen.
De bekendste zijn natuurlijk The Pebbles.
Maar ook The Jokers, The Mods en (weliswaar iets later) The Kids waren bekend bij de Antwerpse jeugd.
Wie heeft nog herinneringen aan deze bands?
Heeft er misschien nog iemand zelf in meegespeeld of kent u de oude bandleden van deze en andere groepjes?
Alle info over de Antwerpse rock'n'roll- scene is welkom.

Michel De ruyne

Michel De Bruyne
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 20 Dec 2005, 00:25

Re: Rock'n'roll in Antwerpen

Berichtdoor lucifer » 31 Okt 2008, 18:13

The jokers hebben (hun eigen website, maar ik weet echt niet of het de originele "Jokers" zijn : http://www.thejokers-page.com/

Als je googeld met de hits: "the Jokers rock" vind je meer info dan we hier kunnen weergeven. o.a hun wapenfeiten : ....

Al gauw speelde hij - als 14-jarige gitarist - mee in het orkest “Burt Blanca” en enkele maanden later bij “The Bonanzas” uit Schilde, die toen een hitje hadden gemaakt: “Bonanza”… Hoe kan het ook anders?
Door een klasgenoot uit het Atheneum van Berchem kwam Ronny in contact met Tim Visterin, die later heel bekend werd met zijn liedje over Merlijn (De Vogel). In die tijd echter was hij een mede-oprichter en ex-lid van "The Jokers". Tim introduceerde Ronny bij deze groep. Die hadden toen net een hit gescoord met hun single “Cecilia Rock”.

Met Ronny als sologitarist evolueerden "The Jokers" al snel van een toevalstreffer naar een instrumentale groep die de ene hit na de andere scoorde, zowel in België als in het buitenland. In Japan alleen al stonden ze ooit op de tweede plaats inzake LP-verkoop!

In 1971 gingen "The Jokers" definitief uit elkaar (burn out) en opende Ronny, samen met Jos Clauwers (de toenmalige rhythme gitarist) een professionele opname studio (8 sporen – in die tijd uniek in Belgie).

lucifer
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 15 Jan 2006, 11:35
Woonplaats: Malle

Re: Rock'n'roll in Antwerpen

Berichtdoor Yozzie » 01 Jan 2010, 12:02

Ook een bekend orkest in die tijd was "Ria & The Playboys". Oorspronklijk was te groep samengesteld uit Ria (zangeres), Nolly (solo gitarist), Robby (drums), Fredje (gitaar) en ikzelf Jos (Bassist). Ria, Nolly en Robby waren zus en broers van Surinaamse afkomst. Het grote voordeel was dat wij dank zij Ria liedjes konden zingen van Sonny and Cher. 8)

Yozzie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 01 Jan 2010, 11:47

Re: Rock'n'roll in Antwerpen

Berichtdoor Arthur » 23 Feb 2010, 12:50

Van The Mods weet ik dat drummer Hugo later in ORANGE speelde. Deze band is sinds kort weer actief en hebben een website.

http://www.orangetheband.be

Arthur
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 23 Feb 2010, 12:45

» Terug naar Kunst en cultuur in Antwerpen